Showbiz

#cinemateca #steven spielberg #film politic #munchen

Munchen - filmul politic de marti la Cinemateca Union

Dupa succesul primei proiectii din seria , cu Fratele meu e fiu unic, Cinema Union programeaza marti, 11 noiembrie, de la ora 20:00, o noua pelicula cu subiect politic: Munchen, cel mai controversat film regizat de Steven Spielberg.

Lung metrajul fictionalizeaza sechestrarea delegatiei olimpice a statului Israel in timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de catre un grup de teroristi palestinieni. Cu o distributie din care nu lipsesc , amesteca povestea propriu-zisa a rapirii cu reactiile „la cald” de la televiziune si din presa scrisa , folosind atat reconstituiri, cat si imagini de arhiva pentru a ilustra bulversarea omenirii in fata unui tip de atac nemaiintalnit pana in anii 1970. Fara a lua explicit pozitie de partea vreuneia dintre partile implicate, special Filme Politice la Union mai cuprinde proiectii cu Speranta moare ultima / A Mighty Heart (r. Michael Winterbottom, SUA – Marea Britanie, 2007), marti, 18 noiembrie, de la 20:00, si Colonelul / Mon colonel (Franta – Belgia, 2006), marti, 25 noiembrie, de la aceeasi ora.

Urmareste trailerul filmului Munchen.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea