Showbiz

#animest #filme #mary and max

Mary and Max in deschiderea Animest

Anim’est debuteaza in forta! Vineri, 2 octombrie, la ora 19.00, in sala Cinematografului Patria, va avea loc deschiderea oficiala a festivalului urmata de proiectia filmului Mary and Max , semnat de Adam Eliot, detinatorul premiului Oscar. Productia australiana din 2009 a avut premiera la Sundance Festival si a obtinut o mentiune speciala in cadrul cunoscutului Festivalul de Film de la Berlin , Generation 14Plus.

Povestea filmului se intinde pe douazeci de ani si doua continente. Este relatarea relatiei speciale dintre doua persoane foarte diferite: Mary Dinkle (Collette), o fetita cam plinuta in varsta de 8 ani din suburbiile orasului Melbourne, Australia si Max Horovitz (Hoffman), un evreu obez de 44 de ani, suferind de sindromul Asperger, ce traieste in haosul New York-ului. Succedand umorul si melancolia, Eliot creeaza un echilibru intre comic si tragic, reusind sa pastreze interesul spectatorilor in fiecare clipa.

Ideea filmului, declara Eliot, a pornit de la prietenul sau din New York, cu care a purtat o corespondenta regulata timp de mai bine de douazeci de ani si care i-a imprumutat lui Max multe caracteristici, inclusiv sindromul Asperger. Este un aspect caruia regizorul i-a acordat o mare importanta, incercand, daca nu sa-i faca pe oameni sa afle mai multe despre aceasta boala, macar sa spulbere preconceptiile existente.

Adam Eliot, scenarist si regizor, este unul dintre cei mai cunoscuti animatori independenti. Filmele sale, Uncle, Cousin, Brother si Harvie Krumpet au participat la peste 500 de festivaluri si au castigat mai mult de 100 de premii, una dintre distinctii fiind chiar ravnitul Oscar pentru Film Animat Scurt, obtinut in 2004 pentru Harvie Krumpet. In 2006 filmul a fost inclus in Annecy International Animation Festival’s Top 100, ce cuprinde cele mai bune filme animate ale tuturor timpurilor.

Ca si in Harvie Krumpet, in Mary and Max exista un povestitor (Barry Humphries), caruia i se adauga vocile personajelor principale: Mary (Toni Collette) and Max (Philip Seymour Hoffman).

In 1999, Adam Eliot a primit, din partea scolii absolvite, The Victorian College of the Arts, titlul de Young Victorian of the Year si a fost acceptat ca membru al Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Filmele sale au ca scop principal ilustrarea “diferentelor” dintre oameni cu ironie, compasiune si interes.

In Mary and Max, Adam Eliot isi pastreaza stilul vizual si tehnica, insa prezinta povestea intr-o maniera mai dinamica. Din nou, filmul exploreaza dorinta noastra de a fi acceptati si iubiti, indiferent de cat de diferiti suntem.

Urmareste trailerul filmului Mary and Max:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea