Showbiz

#festival de film #deschidere #dakino #emir kusturica #maradona

Maradona by Kusturica - in deschidere la DaKINO

Filmul documentar despre celebrul fotbalist Diego - Maradona by Kusturica - va deschide cea de-a opta editie a Festivalului de Film DaKINO.

Maradona by Kusturica este un documentar realizat in urma mai multor intalniri pe care regizorul le-a avut cu fotbalistul. In film este prezentata si biserica dedicata fotbalistului argentinian.

"Biserica Maradoniana", care are peste 100 de mii de adepti si celebreaza doua sarbatori importante: Craciunul - nasterea lui Maradona, pe 30 octombrie si Pastele - ziua de 22 iunie, cand, in ‘86, Maradona a inscris cu mana in poarta Angliei.

Fan al argentinianului, Kusturica l-a filmat pe fotbalist la Buenos Aires , Italia, Napoli, si l-a dus la el acasa, in Belgrad, unde i-a cunoscut sotia, fetele si parintii.

Discutiile dintre Maradona si Kusturica ating si peroioada cand fotbalistul era dependent de cocaina si momentul in care acesta a avut o criza cardiaca. Dar cele mai inflacarate discutii sunt cele legate de politica, fotbalistul fiind cunoscut pentru militantismul sau politic.

Maradona by Kusturica a fost realizat de-a lungul a doi ani si a avut premiera mondiala in acest an la Festivalul de Film de la Cannes.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului , aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste trailerul filmului Maradona by Kusturica

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea