Showbiz

#pop #rock #dance #alte-genuri #clasament #top #vanzari #concert #turneu #billboard #madonna #incasari #muzica

Madonna - cel mai profitabil turneu pe 2008

Madonna, regina muzicii pop, se afla pe locul I in topul cantaretilor care au obtinut cele mai mari venituri pe anul 2008. Aceasta a acumulat, in urma concertelor sustinute anul trecut, fabuloasa suma de 242, 2 milioane $, potrivit revistei Billboard.

In topul intocmit de prestigioasa revista au fost incluse 20 trupe. In realizarea clasamentului nu s-a tinut cont de gen, vanzari de albume sau frecventa difuzarii pieselor la radio. S-a luat in calcul doar veniturile obtinute in urma turneelor intreprinse de marii artisti pe anul precedent.

De altfel, se pare ca, pe anul trecut s-a castigat cel mai bine din concerte si turnee. Totul se pune pe fondul crizei financiare, care a lovit puternic in vanzarile de albume.

Astfel, desi Madonna a castigat 242, 2 milioane $ din turneu, albumul sau, „Hard Candy”, a ocupat pozitia 50 in topul vanzarilor.

In 2008, turneul Madonnei, „Sticky & Sweet” a avut incasari de 229, 9 milioane $, insa pe realizarea extravagantelor show-uri s-a cheltuit aproximativ 40% din aceasta suma.

Pentru prima data in cariera sa, artista pop si-a prelungit un turneu. Astfel ca, in cadrul „Sticky & Sweet”, in aceasta vara, Madonna va mai sustine 16 concerte in tarile europene pe care nu le-a vazut pana acum.

Desi, initial, Romania era trecuta si ea pe lista, pana in prezent nu s-a precizat nicio data pe site-ul oficial al artistei, existand zvonuri ca artista a sarit peste tara noastra.

Lista cu primele 10 pozitii din Topul cantaretilor care au obtinut cele mai mari venituri din turnee pe 2008, realizat de revista Billboard:

  1. Madonna – 242, 2 milioane $
  2. Bon Jovi – 157, 2 milioane $
  3. Bruce Springsteen – 156, 3 milioane $
  4. The Police – 110 milioane $
  5. Celine Dion – 99, 2 miloane $
  6. Kenny Chesney – 90, 8 milioane $
  7. Neil Diamond – 82, 2 milioane $
  8. Rascall Flatts – 63, 5 milioane $
  9. Jonas Brothers – 62, 6 milioane $
  10. Coldplay – 62, 2 milioane $

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea