Showbiz

#turneu #concert #incasari #succes #madonna #muzica #pop #stadion

Madonna - cel mai profitabil turneu al unui artist solo

Dupa ultimul concert din turneul Sticky & Sweet, care a avut loc in Brazilia la Sao Paolo, Madonna a devenit artistul solo cu cel mai de succes turneu din lume. Incasarile uriase au fost confirmate de organizatorii turneului, Live Nation .

In cadrul celor 58 de concerte in Europa, America de Nord, Centrala si de Sud, ea a fost aplaudata deĀ  2.350.282 de fani si a vandut bilete in valoare de 280 milioane de dolari, "Sticky & Sweet" devenind astfel cel mai de succes turneu al unui artist solo.

Singurele turnee care au adus mai multi bani au fost cele ale trupelor U2 si Rolling Stone, cu un numar mult mai mare de concerte. Pana acum, Madonna detinea recordul de cel mai de succes turneu al unei artiste, cu "Confessions Tour" din 2006, in cadrul caruia s-au vandut bilete in valoare de aproape 195 milioane de dolari.

Acesta nu este singurul record al acestui turneu. Concertul din Zurich a devenit cel mai mare eveniment muzical din Elvetia cu o participare de 72.000 de fani. La Londra, Madonna a umplut noul stadion Wembley pana la refuz cu 74.000 de oameni si incasarile pentru un singur concert au depasit 12 milioane de dolari, mai mult decat orice alt eveniment de pe noul sau vechiul stadion Wembley.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea