Showbiz

#international #festival de film #lungmetraj #delia #fata #fericita #berlin #radu jude

Lungmetrajul lui Radu Jude premiat la Berlin

Prezent in sectiunea Forum a celei de-a 59-a editii a Festivalului de la Berlin, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude , , a cucerit distribuitorii de film, obtinand Premiul C.I.C.A.E (Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai).

Juriul C.I.C.A.E format din Jorg Jacob, Silvia Angrisani si Gyorgy Karpati a ales filmul lui Jude din intregul de titluri ambitioase care au compus selectia Forum-ului in acest an. Premiul reprezinta o foarte buna “ carte de vizita ” a filmului pentru distribuitorii din intreaga lume, Franta fiind, deja, primul teritoriu care a achizitionat drepturile de difuzare ale filmului, prin celebra casa de distributie Pyramide Distribution.

Avand la baza intamplari reale, din lume spune povestea unei adolscente, Delia, care a castigat o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare. Delia vine la Bucuresti impreuna cu parintii pentru a filma un – dovada ca premiul si castigatorul exista cu adevarat. In timpul filmarii, Delia trece prin discutii aprinse cu parintii care au decis sa vanda masina, in ciuda dorintei ei de a o pastra. Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de “ fericita ” castigatoare, cat si de parintii ei.

Foarte tanara debutanta , protagonista filmului, a fost prezenta la Berlin, alaturi de .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea