Showbiz

#katalin varga #premiu #film #festival international #succes

Katalin Varga - un nou premiu international

Coproductia romano-britanica-maghiara , in regia lui , se poate mandri cu un nou trofeu.

, actrita principala din film, a castigat Premiul pentru cea mai buna interpretare, din cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului de Film de la Bruxelles, desfasurat in perioada 27.06.2009- 05.07.2009. Membrii juriului au fost impresionati de interpretarea Hildei Peter , afirmand ca actrita si filmul “devin un tot unitar”.

Trofeul a fost inmanat regizorului Peter Strickland, in cadrul galei de decernare a premiilor, organizata pe 5 iulie.

Actrita a Teatrului Maghiar din Cluj, Hilda Peter este castigatoare a Premiului Uniter 2006 si a Premiului Criticii (atat in Romania cat si in Ungaria) pentru cel mai bun rol secundar - personajul Lucky din Asteptandu-l pe Godot de Tompa Gabor. De asemenea, a obtinut Premiul de debut la Festivalul International de Teatru Atelier din Sf. Gheorghe in 2003 si Premiul National Pentru Cea Mai Buna Actrita Debutanta, acordat de Ministerul Cultelor si Culturii, tot in 2003.

In 2004, Hilda Peter a fost nominalizata de Uniter la Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru rolul din spectacolul Omul cel bun din Sichuan . Rolul principal din Katalin Varga marcheaza debutul actoricesc al Hildei intr-un film de lung metraj.

Urmareste trailerul filmului Katalin Varga:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea