Showbiz

#academia europeana de film #premii #nominalizat #katalin varga

Katalin Varga - nominalizat la Oscarurile europene

Coproductia romano-britanica Katalin Varga , regizata de peter strickland si produsa de Tudor si Oana Giurgiu, a fost nominalizata la editia de anul acesta a Premiilor Academiei Europene de Film la sectiunea “descoperirea europeana a anului”. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 12 decembrie in Ruhr Metropolis, Germania.

Katalin Varga, care a concurat anul acesta in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin, are adversari seriosi din partea unor productii precum Ajami (regia Scandar Copti, Yaron Shani, Germania/ Israel), Gagma Napiri / The Other Bank (R. George Ovashvili, Georgia / Kazakhstan), Sois Sage/ Be Good (R. Juliette Garcias, Franta / Danemarca) si Sonbahar/ Autumn (R. Özcan Alper, Turcia / Germania).

Castigatorul sectiunii “descoperirea europeana a anului” va fi ales de 2000 de profesionisti din industria cinematografica, membri ai Academiei.

Pelicula Katalin Varga, cu Hilda Peter si Tibor Palffy in rolurile principale, a obtinut numeroase premii in 2009, printre care se numara Ursul de Argint la Berlin pentru contributie artistica deosebita, Marele Premiu la Copenhaga si premiul de regie la Festivalul de Film din Muntenegru.

Productia va fi lansata in cinematografele din Romania pe 13 noiembrie.

Urmareste trailerul filmului Katalin Varga


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea