Showbiz

#festival de film #berlin #peter strickland #katalin varga

"Katalin Varga" laudat de critici la Festivalul de la Berlin

Pelicula Katalin Varga , o co-productie Romania-Marea Britanie-Ungaria, a fost proiectata miercuri seara, 11 februarie, in cadrul Festivalului de Film de la Berlin, bucurandu-se de critici apreciative in presa internationala, scrie Variety.

Filmul regizat de Peter Strickland concureaza in acest an pentru Marele Premiu Ursul de Aur alaturi de productii precum The Reader sau Rage. Pe langa faptul ca a fost elogiat de criticii prezenti la Berlinala, Katalin Varga a starnit interes si pe plan international, fiind un potential jucator important pe piata vanzarilor de filme.

Pelicula, al carui producator majoritar este Libra Film, Tudor si Oana Giurgiu fiind producatori executivi, a fost deja vanduta in tari precum Grecia, Benelux, Franta si in teritorii din fosta Iugoslavie.

Criticii si distribuitorii de film s-au plans de faptul ca anul acesta filme prezente la Berlinala nu se ridica la nivelul asteptarilor, iar Katalin Varga pare sa fie cel mai laudat film de pana acum.

Katalin Varga a fost realizat cu un buget de 30.000 de euro, bani asigurati in mare parte de regizorul Peter Strickland. Filmul este o poveste despre razbunare si cainta, este povestea unei femei care a fost violata si incearca sa se razbune dupa mai multi ani de la producerea incidentului. In rolurile principale joaca Hilda Peter (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj) si Tibor Palffy (Teatrul din Sf Gheorghe).

 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea