Showbiz

#bafta #bifa #premii #nominalizari #film #katalin varga

Katalin Varga - 3 nominalizari la British Indepedent Film Awards

Filmul Katalin Varga , lansat vineri, 13 noiembrie, in cinematografele din Romania, a primit trei nominalizari la cea de-a 12-a editie a British Independent Film Awards, se arata intr-un comunicat al Libra Film.

Katalin Varga este primul Film... participare romaneasca nominalizat in premiera la premiile BIFA. Pelicula concureaza la categoria cea mai buna realizare a anului in productia de film, alaturi de Bronson, Bunny & The Bull, The Hide si The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Regizorul filmului, britanicul Peter Strickland, va concura la categoria cel mai bun regizor debutant, alaturi de Armando Iannucci (In The Loop), Duncan Jones (Moon), Sam Taylor-Wood ( Nowhere Boy ) si Samantha Morton (The Unloved), in timp ce actrita clujeana Hilda Peter este si ea nominalizata la categoria cel mai promitator debut, alaturi de Katie Jarvis (Fish Tank), Christian McKay (Me and Orson Welles), George MacKay (The Boys Are Back) si Edward Hogg (White Lightnin').

Gala de decernare a premiilor BIFA va avea loc pe 6 decembrie la Londra.

Premiile BIFA au fost infiintate in anul 1998 si sunt cele mai importante distinctii cinematografice din Mare Britanie dupa Premiile BAFTA. British Independent Film Awards isi propun sa promoveze si sa incurajeze cele mai bune filme britanice sau coproductii cu participare britanica, realizate cu bugete mai mici de 10 milioande deĀ  lire sterline.

Urmareste trailerul filmului Katalin Varga, a carui cronica o poti citi aici:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea