Showbiz

#asasinat #absolvire #religie #beatles #vatican #monden #paul mccartney #john lennon #rock

John Lennon, iertat de Vatican post-mortem

Dupa aproape 30 ani de la moartea celebrului membru Beatles, Vaticanul l-a absolvit de pacate pe John Lennon care a facut o declaratie soc in 1966, afirmand ca cei 4 membri ai formatiei sunt mai celebri decat Iisus Hristos .

Replica lui Lennon a fost publicata intr-un ziar londonez si a lezat sentimentele atat Vaticanului in sine cat si a miilor de crestini. Cei mai indignati au fost cei din Statele Unite care, in semn de protest, au ars in public albumele cu Beatles.

“Dupa toti acesti ani, aceasta remarca a lui John Lennon, care a suscitat o profunda indignare, mai ales in SUA, nu mai pare a fi decat o fanfaronada a unui tanar englez din clasa muncitoare confruntat cu un succes neasteptat, dupa ce a crescut cu legenda unui Elvis Presley si a Rock and Roll-ului”, a titrat jurnalul oficial al Vaticanului, L`Obsservatore Romano.

Articolul postat in ziar a reprezentat un omagiu adus trupei Beatles, marcand astfel 40 ani de la lansarea albumului ce poarta numele formatiei.

“Conteaza ca de la lansarea grupului, piesele compuse de Lennon si McCartney au demonstrat o extraordinara rezistenta la trecerea timpului, devenind o sursa de inspiratie pentru mai multe generatii de muzicieni”, se arata in jurnalul Vaticanului.

John Lennon, alaturi de Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr a fost membru Beatles, cel mai faimos si de succes grup din istoria muzicii rock. Trupa a vandut peste 1, 1 miliarde de discuri in intreaga lume. John Lennon a fost asasinat pe 8 decembrie 1980, in fata locuintei sale din New York.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea