Showbiz

#scurtmetraj #animatie #john dilworth #the dirdy birdy

John Dilworth revine la Anim'est

Duminica, 5 octombrie, ora 20:30, va prezenta la cinema Scala un program special: : Eliberarea subconstientului prin animatie, in care va vorbi despre animatie ca mijloc de sondare a subconstientului si va oferi exemple din filmele sale create prin "automatism".

Pentru Dilworth, nominalizat la Oscar in 1995 pentru scurtmetrajul The Chicken from Outer Space, rolul animatiei este cunoasterea profunda a sinelui, iar cunoasterea anormalitatii, care a nascut multe creatii animate, uneori rar intelese, inseamna cunoasterea operei de arta.

Filmele lui John Dilworth au fost transmise pe CBS , HBO, Cartoon Network , MTV, Canal + si Arte si expuse in muzee celebre precum Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art si Guggenheim Museum din New York. Animatia pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar a devenit mai tarziu serialul TV celebru in lumea intreaga, Courage the Cowardly Dog, insa cel mai mare succes l-a avut cu The Dirdy Birdy (1994), selectat la peste 50 de festivaluri si premiat de nenumarate ori.

Vizioneaza scurtmetrajul The Dirdy Birdy.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea