Showbiz

#james cameron #salveaza #jungla amazoniana

James Cameron salveaza jungla amazoniana... deocamdata

James Cameron a iesit invingator dintr-un razboi eco in care se implicase in urma cu cateva saptamani, opunandu-se vehement amenajarii unui mare baraj in amazoniana, anunta ksn.com.

james cameron Un grup de ecologisti brazilieni au sarbatorit o importanta victorie joi, 15 aprilie, dupa ce justitia din tara sud-americana a suspendat licitatia ce avea ca scop construirea unui mare baraj, al treilea din lume, in jungla amazoniana .

Proiectul nu este nou, constructia barajului fiind blocata si in 1989 cand Sting a protestat cu succes pe langa marii lideri ai lumii, cerandu-le sa nu acorde imprumuturi Braziliei pentru ridicarea barajului. Acum insa Brazilia traverseaza un boom economic  si isi permite singura sumele astronomice necesare realizarii proiectului.

In cadrul unei conferinte pe probleme de mediu care a avut loc joi la Washington, au prezentat dovezi ca barajul ar distruge fauna si padurea, precum si vietile a peste 40.000 de oameni din zona, autoritatile sunt decise sa construiasca barajul pana in 2014 cand Brazilia va gazdui Campionatul Mondial de .

Un conflict similar este prezentat de James Cameron in Avatar, in care oamenii incearca sa distruga locurile sacre ale populatiei Na’vi de pe planeta Pandora pentru a pune mana pe o resursa foarte valoroasa.

Sursa foto : contactmusic.com, wenn.com.

Trailer Avatar:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea