Showbiz

#sarmalele reci #interviu #alte-genuri #rock

Interviu cu Sarmalele Reci

Sarmalele Reci se indreapta incet si sigur catre majorat. S-au implinit deja 16 ani de cand Sarmalele Reci se numara printre mancarurile preferate ale romanilor. 16 ani in care au cantat cu ironie si umor despre societatea romaneasca si transformarile postdecembriste. O trupa care a fost tot timpul mai spre rock, dar care a evitat elegant capcanele lui, jongland lejer si cu alte genuri (jazz, samba, blues, un strop de manea etc).

Am stat de vorba cu , solistul trupei, care ne-a povestit  de ce …Sarmalele Reci s-au implicat pana acum in vreo campanie? Pentru ce cauza ati milita?

Zoltan Andras : Am fost implicati in numeroase campanii umanitare, de la strangerea de fonduri pentru copii si tineri cu diverse boli grave avand nevoie de operatii costisitoare si pana la campanii ecologiste, sau evenimente ale unor fundatii pentru copii.

Sarmalele ReciAcasa.ro: Cum vi se pare Casa de Cultura a Studentilor “Grigore Preoteasa ” din zilele noastre comparativ cu cea din perioada in care a fost lansata melodia “La Preoteasa”?

Zoltan Andras: Dupa o perioada destul de confuza si degradata, acum se pare ca a incaput pe maini bune si noua conducere, in frunte cu o directoare tanara si energica, incearca tot felul de lucruri bune. Concertul nostru de pe 22 decembrie de la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti este doar una dintre dovezi.

Acasa.ro: In 1996 cantati “MTV is my friend”. Cat de prieten va este MTV-ul in prezent?

Zoltan Andras: MTV-ul din 1996 era un simbol al muzicii libere, pline de fantezie, pe care o descopera adolescentul framantat, care rezoneaza cu oamenii dornici de autentic si de experiente creative. MTV-ul de azi in general s-a degradat , s-a hiphopizat si dance-izat la maximum. In general, canalele TV din Romania nu mai difuzeaza lucruri de calitate.

Acasa.ro: De ce are loc concertul aniversar de 16 ani cu o intarziere de aproape jumatate de an? Stiu ca in decembrie 2009 se implinisera cei 16 ani.

Sarmalele ReciZoltan Andras: Decembrie 1993 era un moment linistit. Azi, luna decembrie este vanata de sute de campanii de publicitate, iar atentia publicului este acaparata de colindele supralicitate si de zarva artificiala de dinainte de Craciun. Am preferat sa asteptam un alt moment in care lumea sa poata recepta mesajul nostru.

Acasa.ro: 3 motive pentru care nu trebuie ratat show-ul din 25 aprilie de la Music Club.

Zoltan Andras: 1) Este petrecerea la care orice prieten al Sarmalelor Reci trebuie sa participe.2) Va fi un concert foarte bun. 3) Sunt sigur ca este evenimentul cel mai bun al serii de duminica 25 aprilie – dat fiind ca nu e nici un meci de football important, ca nu avem nici o campanie electorala, ca nu aveti nici un bingo la televizor si ca probabil majoritatea oamenilor oricum au facut toate nebuniile care le-au trecut prin cap deja vineri si sambata seara ...

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea