Showbiz

Industria cinematografica romaneasca promovata la Festivalul de la Cannes

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc/ Romanian Film Promotion (A.P.F.R.) va fi prezenta, pentru a treia oara cu un pavilion exclusiv romanesc, la Marche du Film, organizat in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes, ce va avea loc in perioada 14 - 25 mai 2008.

Prezenta deja constanta a Romaniei in cadrul market-ului Festivalului de Film de la Cannes reprezinta o oportunitate de a continua promovarea industriei cinematografice romanesti , inceputa cu Festivalul International de Film Transilvania, ajuns deja la cea de-a 7-a editie si continuata cu organizarea Galei Premiilor GOPO.

Aceasta noua prezenta in marche-ul cannez e cu atat mai importanta incat vine la numai 3 luni distanta de la primul stand romanesc autonom organizat la si reitereaza importanta acordata de APFR industriei romanesti in totalitatea ei.

Pe langa prezentari de market, standul romanesc de la Cannes are misiunea de a oferi cat mai multe informatii despre activitatile cinematografice romanesti curente. In plus, APFR reediteaza brosura Shooting Romania, un compendiu exhaustiv ce pune Romania pe harta locatiilor ideale de filmare, ce trece in revista tot ceea ce inseamna industria cinematografica romaneasca si care se doreste a fi o invitatie deschisa pentru companii din intreaga lume sa vina sa filmeze in Romania si care sunt interesate de eventuale colaborari cu companiile romanesti de profil.

APFR va organiza si o receptie la care vor fi invitati producatori, distribuitori , reprezentanti ai fondurilor de finantare si organismelor europene de audiovizual , directori de festivaluri, presa de specialitate. Evenimentul se va desfasura la una din terasele de pe Croazeta imediat dupa premiera filmului Boogie, regizat de Radu Muntean.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea