Showbiz

#tiff #transilvania #film #festival international #man on wire #oscar #il divo #cannes #terribly happy #globul de cristal #il y a longtemps #bafta #the countess #repo! the genetic opera #valentino: the last emperor

Incepe TIFF 2009

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) se va desfasura la Cluj in perioada 29 mai - 7 iunie 2009.

Anul acesta se vor difuza in cadrul TIFF numeroase documentare de top, thrillere inedite, precum si filme care se afla in premiera in Romania.

Dintre filmele propuse in cadrul festivalului de la Cluj se remarca Man on Wire (castigator al Premiilor Oscar 2009 pentru Cel Mai Bun Film Documentar), Il Divo (castigator al Premiului Juriului de la Cannes 2008), Terribly Happy (castigator al Globului de Cristal, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary din 2008), Il y a longtemps que je t’aime ( laureat al premiilor BAFTA pentru Cel mai bun film strain si pentru premiile Cesar la categoria Cel mai bun debut).

Dintre surprizele de la TIFF face parte filmul The countess cu Anamaria Marinca in rolul Annei Darvulia, iubita si mentora contesei Elisabeta Bathory.

Pasionatii de musicaluri vor avea parte de repo! the genetic opera, un thriller inedit realizat dupa un muzical de scena. De asemenea, impatimitii de moda si, in special, pentru marca Valentino vor avea ocazia sa afle detalii incitante din viata cunoscutului creator de moda. valentino: the last emperor este un documentar despre Valentino Garavani, produs si realizat de jurnalistul Matt Tyrnauer care in perioada 2005-2007 a inregistrat materiale video cu munca designerului italian.

Urmareste trailerul filmului Il y a longtemps que je t’aime.

 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea