Showbiz

#tailanda #fest asia #festival #film #cinema

Incepe Fest'Asia 2009

Cea de-a patra editie a Fest’Asia, singurul de asiatic din Europa Centrala si de Est, se va desfasura in perioada 19-28 iulie la Cinema din Bucuresti.

In cadrul acestui festival cinefilii au ocazia sa vizioneze patru pelicule thailandeze prezentate in in Romania.

Alone / Faet este cel mai premiat film al regizorilor Banjong Pisanthanakun si Parkpoom Wongpoom si a castigat numeroase distinctii la importantele festivaluri de film de groaza precum Toronto After Dark (Premiul Publicului), Screamfest (Trofeul festivalului) sau Austin (Premiul Special al Juriului pentru Cea mai buna Regie, Premiul 2 la categoria Cel mai bun Horror).

Pelicula spune povestea gemenelor siameze Pim si Ploy. Dupa ce a trait o perioada in Coreea de Sud, Pim se intoarce in Tailanda pentru a fi alaturi de mama sa care este grav bolnava. In acest timp, Ploy reinvie pentru a-si razbuna propria moarte.

Chocolate este un film socant dupa cum anunta realizatorii festivalului de la si va oferi cinefililor prilejul sa cunoasca unul dintre cele mai simpatice personaje vazute vreodata in filmele cu batai asiatice: neinfricata karateka autista Zen (JeeJa Yanin). Se pare ca metodele eroinei de a-i convinge pe datornici sa inapoieze mamei sale niste banii, vor avea efecte spectaculoase pe care spectatorii nu le va uita prea curand.

Amatorii de efacte speciale nu ar trebui sa rateze Body / Body sob 19, lung metrajul de debut regizat, co-scris si montat de Paween Purikitpanya. Filmul prezinta aventura lui Chon care cauta raspunsul la tulburarile care ii macina noptile in spatiul lugubru si claustrant al unei morgi.

Biletele de intrare la proiectiile Fest’Asia 2009 se gasesc numai prin reteaua Bilet.Ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea