Showbiz

#mediu #scurt metraj #international #festival film #next #corneliu porumboiu #radu muntean #radu jude #cristian mungiu

Incep competitia si seminariile NexT!

Joi, 2 aprilie, de la ora 11:00, in cadrul seminarului de regie al festivalului NexT, Cristian Mungiu , Radu Muntean , Radu Jude, Corneliu Porumboiu , Stefan Arsenjievic si Nadejda Koseva vor vorbi despre satisfactiile si dificultatile pe care le presupune cariera de regizor de film in centrul si estul Europei.

si care a participat la peste 50 de alte festivaluri.

Radu Jude este regizorul scurt metrajului Lampa cu caciula (2006), cel mai premiat scurt metraj romanesc, castigator a numeroase premii la Sundance, San Francisco, Los Angeles, Montpellier, Cottbus, Indielisboa, Mediawave, Uppsala.

Radu Muntean
a concurat, cu lung metrajele Hartia va fi albastra si Boogie, la prestigioasele festivaluri de film de la Cannes, Locarno, Karlovy Vary sau Rotterdam, si a castigat Premiul Gopo pentru Cea mai buna regie in 2009.

Nadejda Koseva este proaspata castigatoare a Mentiunii Speciale a Festivalului Sundance in acest an, pentru scurt metrajul sau Omlet.
 
La fel ca in fiecare an, de la ora 13:00, seminarul de Regie va fi urmat de atelierul de Sound design, care ii are ca invitati pe Carole Godfroid, Gerard Rousseau, Ga'bor Erde'lyi si Tama's Sze'kely.

Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea