Showbiz

#rock #iggy pop #ron asheton #moarte #monden #chitarist #muzica #deces

Iggy Pop si-a pierdut chitaristul

Excentricul artist Iggy Pop trece prin momente grele. Acesta, impreuna cu trupa sa The Stooges , este daramat de moartea subita a chitaristul formatiei, Ron Asheton (60 ani).

Ron Asheton ( foto ) a fost gasit mort, marti dimineata, de catre politisti. Acestia au fost anuntati de un asociat al chitaristului care nu mai stia nimic de artist de cateva zile.

Conform primelor informatii, moartea lui Asheton a survenit din cauze naturale . Ron Asheton a fost unul dintre membrii fondatori ai formatiei The Stooges, infiintata in 1967.

Iggy Pop a marturisit intr-o declaratie de presa acordata in decursul zilei de marti ca Ron a fost "cel mai bun prieten al meu. Ca si chitarist , Ron a fost un adevarat maestru, o sursa de inspiratie pentru multi muzicieni. Asa va fi el amintit de toti cei care au lucrat alaturi de el sau au trait momente bune sau rele langa el".

Sound-ul de chitara al lui Ron de pe melodiile „I Wanna Be Your Dog” sau „T.V. Eye” au adus unicitate trupei The Stooges.

Nu este de mirare ca in 2003, Ron Asheton s-a clasat pe pozitia 29 in topul celor mai buni chitaristi din toate timpurile, clasament realizat de revista Rolling Stone.

Iggy Pop alaturi de trupa sa The Stooges va sustine un concert in vara aceasta in cadrul festivalului BestFest 2009 ce va avea loc la Romexpo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea