Showbiz

#rock #punk #concert #iggy pop #bucuresti #b'estfest 2009

Iggy Pop, “nasul muzicii punk” vine la Bucuresti

 
Iggy and the Stooges este noul nume confirmat in programul primelor trei zile ale festivalului B’Estfest 2009, anunta organizatorii.

Cea de a treia editie B’Estfest se va desfasura in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, pe parcursul a patru zile: 2, 3, 4 si 5 iulie. Ultima zi a festivalului, B’Estfest Aftershock, va avea drept cap de afis legendara trupa Manowar.

Iggy Pop, pe numele sau adevarat James Newell Osterberg, a avut un succes rasunator pe scena muzicii rock, numerosi artisti precum Sex Pistols sau Nirvana declarandu-se influentati de stilul sau inconfundabil. Considerat un inovator al punk-rock-ului, fapt care i-a atras si porecle precum „The Godfather of punk” sau “The rock Iguana ”, Iggy Pop este recunoscut pentru prestatiile live cu adevarat spectaculoase, debordand de energie.

Iggy si-a inceput cariera ca tobosar in diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele – fiind si cea al carei nume l-a inspirat in alegerea pseudonimul de scena. In perioada anilor 60 – 70, Iggy Pop a fost membru de baza al trupei de punk - garage rock The Stooges, insa popularitatea sa a crescut odata cu startul carierei solo, hit-uri precum „ Lust for Life”, „I'm Bored”, „Real Wild Child ”, „Candy” sau „The Passenger” fiind deosebit de bine primite de public.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea