Showbiz

#iasi #festival #bobby paunescu #francesca #emigranti #italia #film #cinema

"Francesca" merge la Iasi

Controversatul film " Francesca ", regizat de  Bobby Paunescu va inchide Festivalului International de Film de la Iasi ce se desfasoara in perioada 25 septembrie - 3 octombrie, informeaza organizatorii.

Francesca, primul lungmetraj al regizorului Bobby Paunescu va fi prezentat la gala de premiere a festivalului de la Iasi, iar pe 1 octombrie va avea premiera la CinemaPro pentru ca din 2 octombrie sa poata fi vizionat in mai multe orase din tara.

Pelicula spune povestea unei educatoare romance care decide sa emigreze in Italia, pentru a avea o viata mai buna. In momentul in care afla ca iubitul sau are necazuri legate de un imprumut pe care nu l-a putut returna, viata Francescai ia o intorsatura neasteptata.

Pelicula a fost interzisa in Italia in urma Festivalului de la Venetia unde a avut premiera mondiala din cauza ca deputata alessandra mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini , si primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat ca exista in film anumite replici pe care le considera insultatoare la adresa lor.

"Nu ai auzit-o pe acea tarfa de Mussolini, care-i vrea morti pe toti romanii?/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?" si "acel idiot de primar al Veronei/sindaco di Verona di merda" sunt replicile care au dus la aceste reactii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea