Showbiz

#francesca #interzis #venetia

"Francesca" lui Bobby Paunescu interzisa la Venetia

Filmul romanesc Francesca , care reprezinta debutul in lungmetraj al lui Bobby Paunescu , a fost interzis la Venetia, dupa reclamatiile facute de Alessandra Mussolini , nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini, si primarul Veronei, Flavio Tosi, scrie cinemaitaliano.info.

Francesca, cu Monica Barladeanu in rolul principal, a fost proiectat in cadrul Festivalului de Film de la Venetia (2-12 septembrie) saptamana trecuta si, desi a fost aplaudat la scena deschisa, a starnit reactii din partea unor politicieni din Peninsula, din cauza ca acestia au fost insultati de pelicula lui Paunescu.

alessandra mussolini a cerut interzicerea filmului in Italia sau eliminarea scenei in care este insultata. In film, un personaj spune la un moment dat: “Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?” (Nu ai auzit-o pe tarfa aia de Mussolini care-I vrea morti pe toti romanii?).

Distribuitorul filmului Francesca, compania Fandango, precum si regizorul Bobby Paunescu, nu sunt dispusi sa aduca nicio modificare peliculei si o vor difuza in varianta originala incepand din luna octombrie. Cei de la Fandango sunt gata sa duca disputa si in instanta, daca se va ajunge la un proces.

Francesca a avut premiera mondiala joi la Venetia in cadrul sectiunii Orizzonti si a fost intampinat cu entuziasm, desi filmul ii insulta pe politicienii italieni si ii acuza pe cetatenii din peninsula de rasism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea