Showbiz

#the pirate bay #torrenti #site #piraterie #proces #electro #dance #rock #pop #hip hop

Fondatorii celui mai mare site de torrenti, dati in judecata


Fondatorii The Pirate Bay , unul dintre cele mai mari site-uri de file-sharing din lume, au fost dati in judecata in Suedia. Frederik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde Kolmsioppi si Carl Lundstorm sunt acuzati de incalcarea legii drepturilor de autor.

Daca vor fi gasiti vinovati , ei vor trebui sa plateasca o amenda cifrata la aproape 143000 de dolari. De asemenea, cei 4 risca sa primeasca pana la 2 ani de inchisoare. Printre companiile care au depus plangere se numara giganti precum Sony si Warner Bros.

Format in 2003, The Pirate Bay este unul dintre cele mai accesate site-uri de torrenti de pe mapamond. De pe acest site userii au posibilitatea sa acceseze milioane de fisiere torrent, care le permit sa descarce de pe Internet muzica, filme, programe, jocuri si multe alte aplicatii. Desi fisierele respective nu sunt gazduite pe serverele Pirate Bay, totusi fondatorii acestuia sunt acuzati ii indeamna pe utilizatori sa incalce legile copyright -ului.

Monique Wadsted, avocata care reprezenta companiile media implicate in proces neaga faptul ca prin aceasta actiune in instanta se intentioneaza sa se ingradeasca accesul la tehnologia file-sharing.

Chiar daca vor fi gasiti vinovati, cei 4 acuzati nu par sa se impacienteze. Peter Sunde Kolmsioppi spune ca atat el, cat si colegii sai nu vor avea bani pentru achitarea amenzii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea