Showbiz

#muzica #iubi #10 porunci (raport despre starea natiunii) #zece #discul de platina #florin chilian #alte-genuri

Florin Chilian, recompensat cu Discul de Platina

 
Florin Chilian a primit Discul de Platina pentru albumul "10 porunci (Raport despre starea natiunii). Premiul a fost inmanat de Roton, casa sa de discuri.

Chilian a atras atentia publicului odata cu lansarea single-ului „Zece” inclus pe LP-ul „10 porunci (Raport despre starea natiunii). Piesa a stationat saptamani la rand pe locul 1 in topurile nationale de specialitate. Single-ul „Zece” a avut parte si de un videoclip de animatie 3D , acesta fiind desemnat unul dintre cele mai bune clipuri realizate vreodata in tara noastra.

Albumul „10 porunci (Raport despre starea natiunii)" a avut un succes fulminant fiind vandut in peste 20.000 de exemplare. De asemenea, acest material discografic este unul dintre cele mai longevive albume vandute din discografia romaneasca.

De asemenea si primul album al artistului, „ Iubi (Interfata la realitate)” a fost recompensat, acesta primind Discul de Aur pentru ca a intrunit numarul necesar de copii vandute in numai 2 luni de la lansare.

"Adevarul este ca albumul din 2001, a fost refuzat de toate casele de discuri, pentru ca ce faceam eu nu exista in momentul acela pe piata, deci aveam din start o mare bila neagra. Mi s-a spus ca, daca as fi cantat ca Animal X, de pilda, m-ar fi produs oricine, imediat." a declarat Florin Chilian , referindu-se la LP-ul "Iubi(Interfata la realitate)".

"Cred ca motivul pentru care albumul se vinde bine acum si atunci nu s-a vandut este pentru ca oamenii s-au saturat de forme fara fond, macar din punct de vedere muzical. Daca un album asa cum este Iubi" a fost cerut insistent de piata, inseamna ca are intr-adevar un interior cu substanta.”,a mai adaugat artistul.

Acum, Chilian este recompensat din nou, de data aceasta cu Discul de Platina pentru cel de-al 2 lea album, intitulat „10 porunci (Raport despre starea natiunii)".

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea