Showbiz

#green planet blues #romania #ecologic #verde #sinaia #final #festival #documentar

Final emotionant la Green Planet Blues

Ultima seara a primei editii a green planet blues s-a incheiat in aplauzele la scena deschisa ale publicului prezent in Sala Teatru a Centrului International de Conferinte Casino din Sinaia, impresionat de realizarea Suzannei Chisholm, co-regizoarea emotionantului documentar Saving Luna prezenta in sala pentru a-si infatisa in premiera pelicula spectatorilor romani.

Valul de simpatie starnit in lumea intreaga de povestea puiului de orca sociabil Luna s-a propagat si in sala de la Sinaia, lasand publicului prezent la primul eveniment cinematografic din Estul Europei dedicat mediului o impresie puternica intr-o poveste despre toleranta si solidaritate.

Inaintea proiectiei filmului de inchidere, a avut loc ceremonia de premiere a castigatorilor concursului de filme de un minut realizate de adolescenti Green Teen Spirit.

Jurizarea s-a dovedit a fi extrem de dificila, asa ca Marele Premiu a fost acordat ex-aequo Bernadettei Chisarau si Andreei Mironiuc, pentru filmele Apa, respectiv Doza. Adrian Ardelean, realizatorul clipului intitulat Plastic Kills, a obtinut atat premiul Hotnews, constand intr-un workshop de cateva zile in redactia respectatei publicatii on-line cat si Premiul PHOTON, ce consta intr-un curs intensiv de fotografie sustinut de Vlad Petri si Marius Iacob.

Premiul COD VERDE oferit de Grupul Realitatea-Catavencu , ce consta intr-un stagiu de o saptamana in redactia trustului de presa, i-a fost inmanat Dianei Tatarca, in varsta de 15 ani, din Constanta, pentru Think Green. O mentiune speciala a fost acordata Andrei Purdea, realizatoarea de numai 13 ani a clipului Recycle.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea