Showbiz

#lincon #film #festival #sua.2008

Filmul romanesc primeste reactii pozitive in SUA

Douazeci de productii romanesti ruleaza aproape simultan la Walter Reade Theatre. La Film Forum a fost lansat filmul regizorului Cristi Puiu , Marfa si banii , iar la Symphony Space va rula pelicula 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, in regia lui Cristian Mungiu.

Este a doua saptamana consecutiv in care mass-media newyorkeza reactioneaza la prezenta filmului romanesc. Sezonul filmului romanesc de la Lincoln Center a prilejuit aparitia in publicatia The New York Sun a articolului Iron Curtain Call si, in The Village Voice, a prezentarii semnate de Scott Foundas, Fest Explores Romanian Roots, ambele fiind analize ale parcursului unei cinematografii foarte apreciate in ultimii ani pe continentul american.

"Este cea mai calda lansare de sezon european la care am luat parte. Daniela Codarcea, Klara Tamas, Anda Onessa, printre alti artisti romani emigrati in SUA, au venit sa isi salute fostii colaboratori si prieteni recent sositi din Romania. Tonul reintalnirii a fost emotionant si neobisnuit, iar afluxul spectatorilor newyorkezi la peliculele romanesti a confirmat oportunitatea initiativei organizatorilor", a declarat Richard Pena, directorul Film Society of Lincoln Center.

Sezonul se incheie la sfarsitul acestei saptamani cu lung-metrajul Moartea domnului Lazarescu, film regizat de Cristi Puiu.

Sezonul gazduit de Lincoln Center este cea mai importanta retrospectiva a filmului romanesc in Statele Unite ale Americii.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Moartea domnului Lazarescu

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea