Showbiz

Filmul lui Mungiu, "432", nominalizat la premiile italiene de film

Filmul lui Mungiu, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile , distins cu Palme d'Or la Cannes 2007, este nominalizat la premiile industriei italiene de film David di Donatello, la categoria peliculelor din Uniunea Europeana.

Pelicula lui povestea unui director de televiziune (Moretti) care, dupa moartea brusca a sotiei sale, se instaleaza pe o banca dintr-un parc din Roma, langa scoala fiicei sale. Filmul a avut premiera la festivalul de film de la Berlin 2008 si a fost foarte bine primit in Italia.

Pe lista nominalizatilor la premiile David se mai afla La ragazza del lago, un thriller al fostului asistent de regie al lui Nanni Moretti, Andrea Molaioli si La giusta distanza, o drama de Carlo Mazzacurati despre rasismul dintr-un mic oras italian.

Castigatorii premiilor David di Donatello vor fi anuntati pe 18 aprilie, la o gala transmisa live de postul de televiziune RAI.

Trailer 4 luni, 3 saptamani si 2 zile 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea