Showbiz

#tiff 2009 #film #cristian mungiu #amintiri din epoca de aur

Filmul "Amintiri din Epoca de Aur" dechide TIFF 2009

Filmul produs de Cristian Mungiu, amintiri din epoca de aur, va deschide Festivalul International Transilvania (TIFF) care va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 29 mai – 7 iunie.

Amintiri din Epoca de Aur este un film omnibus scris si regizat de Mungiu in colaborare cu cu Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu, care va dechide seria proiectiilor de la TIFF 2009 pe 29 mai.

Filmul prezinta unele dintre cele mai cunoscutelegende urbane din Romania anilor ’80 recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa treaca pestea acea perioada. Amintiri din Epoca de Aur va atinge subiecte precum decreteii, cantatul imnului la inceputul orelor, fericirea de a avea o banana de Craciun, economisirea monedelor de 1 leu si 3 lei la borcan si multe altele.

“Am vrut ca, dupa 432 si pana la urmatorul meu film de autor, sa ofer publicului roman o comedie, iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placer sa Recupereze, sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi, spune Cristian Mungiu.

Printre filmele care vor fi proiectate la TIFF anul acesta se numara Gomorra, Il y a longtemps que je t’aime si Alle Anderen, pelicule ce au concurat la festivaluri prestigioase precum Cannes sau Berlin si au obtinut premii importante.

Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile regizat de Cristian Mungiu.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea