Showbiz

#rocky #rebecca #filme #terapie

Filmele Rocky, Ghost sau Rebecca vindeca depresia

precum Rocky, Rebecca si Ghost sunt recomandate pentru depasirea starilor depresive, potrivit unui psihoterapeut britanic convins de puterea tamaduitoare a filmelor.

Psihoterapeutul Bernie Wooder practica de 14 ani terapia prin filme si este singurul specialist de acest fel din Marea Britanie. Faimosul Rocky, cu Sylvester Stallone in rolul principal, este, in opinia psihoterapeutului, cel mai potrivit film pentru depasirea momentelor de nesiguranta , in timp ce drama Ghost, cu Demi Moore si Patrick Swayze, este recomandata celor care sufera in urma pierderii unei persoane dragi.

Terapia consta in recomandarea unui anumit film, adecvat starii si problemei unei persoane, apoi urmeaza o discutie intre terapeut si pacient despre sentimentele pe care le provoaca vizionarea repetata a filmului.

"Terapia prin film este puternica deoarece acceseaza rapid sentimente si emotii, scotandu-le la suprafata, ca un magnet. Filmele ne ofera un model, clarifica probleme legate de relatii, identifica probleme si solutii, inspira si motiveaza. Atunci cand privesti un film, vezi totul din afara, iar mecanismele tale de autoaparare nu functioneaza. Astfel, filmul poate provoca un inceput al autocunoasterii", explica Bernie Wooder despre metoda sa terapeutica.

Wooder a “prescris” unei paciente, care suferea de o depresie permanenta, filmul Rebecca de Alfred Hitchcock. Dupa ce a vizionat de mai multe ori filmul, pacienta s-a identificat cu personajul principal din film, ceea ce a ajutat-o sa inteleaga motivul problemelor sale.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea