Showbiz

Festivalul Filmului European - editia 2008

Editia de anul acesta a Festivalului Filmului European se va desfasura intre 8-30 mai, la Bucuresti, Timisoara, Craiova si Iasi. Evenimentul va debuta cu o gala, la Sala Palatului din Capitala, unde va fi proiectat filmul La Graine et le Mulet/ Cuscus cu chefal de Abdellatif Kechiche, castigator al premiului Cesar 2008.

a ajuns la cea de-a 12a editie si este organizat de Institul Cultural Roman (ICR), cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene si al ambasadelor si centrelor culturale ale tarilor europene. La Bucuresti, festivalul va avea loc intre 8 si 18 mai (la Sala Palatului, Cinema Studio si Muzeul Taranului Roman ), la Timisoara, intre 21-23 mai ( Cinema City ), la Craiova, 23-25 mai (Cinema Patria si Cinema Modern) si la Iasi, 28-30 mai (Cinema City).

In Bucuresti festivalul se va incheia pe 18 mai, la Muzeul Taranului Roman, cu proiectia filmului Auf der anderen Seite / De partea cealalta, regizat de de , Odata/ Once de , Tine distanta/ La giusta distanza de Carlo Mazzacurati, Adancuri/ Diep de Simone van Dusseldorp sau documentare - Lisboetas/ Locuitorii Lisabonei de Sergio Trefaut si Fados/ Fadourile de .

Clipul de prezentare a Festivalului va fi realizat pentru editia de anul acesta de Cristian Mungiu, cineastul acceptand functia de colaborator si ambassador onorific al filmului european, care le-a revenit in anii trecuti unor tineri regizori preucm, Cristi Puiu si Corneliu Porumboiu.

Trailer 4 luni, 3 saptamani si 2 zile


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea