Showbiz

#scurtmetraj #festival #cinema #cristian nemescu #next

Festivalul de film NexT se apropie de start

Se pregateste cea de-a doua editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT. In perioada 7-13 aprilie, peste 100 de titluri vor atrage publicul la Cinema Eforie, gazda proiectiilor NexT.

Menit sa duca mai departe amintirea regizorului o selectie de scurt metraje prezentate de organizatia cu acelasi nume, al carei scop il reprezinta promovarea scurt metrajului in lume.

Competitia NexT 2008 va cuprinde 30 de filme de scurt si mediu metraj din 20 de tari. Romania va fi reprezentata in Competitie de Joi in regia lui Hadrian Marcu, Stefan al regizoarei Stanca Radu (castigator al Marelui Premiu in cadrul Festivalului CineMAiubit 2007) si Portret de familie al regizorului Marian Crisan .

Unul dintre scurt metrajele de top ale momentului, cu 20 de premii in palmares si o nominalizare la Oscar 2008 pentru Cel mai bun scurt metraj de animatie, Madame Tutli-Putli, in regia lui Chris Lavis si este unul dintre capetele de afis ale editiei din acest an.

Directorul artistic al festivalului, criticul de film Andrei Gorzo caracterizeaza selectia Competitiei din acest an ca fiind "spectaculoasa". "Am incercat ca prin fiecare program de filme din Competitie spectatorul sa mearga din varf de placere in varf de placere. Fiecare film din cele 30 selectionate are sansa sa devina favoritul unui grup de spectatori. Fiecare va avea suporterii sai", adauga Andrei. Anul acesta in preselectia NexT au fost inscrise peste 600 de filme de scurt si mediu metraj.

Juriul NexT va fi format din Bernard Payen (Franta, presedintele prestigioasei sectiuni Semaine de la critique a Festivalului de la Cannes), Anna Hoffman (Germania, coordonator de program in cadrul sectiunii International Forum of New Cinema a festivalului de la Berlin), Jean Charles Mille (Franta, director si fondator al retelei Premium Films, unul dintre cele mai importante canale de distributie de scurt metraje din Franta), Jamie Travis (Canada, regizor, autor a doua dintre filmele aflate in Competitia NexT 2007: The Patterns Trilogy si The Saddest Boy in the World) si Tudor Voican, scenarist al filmelor Mihai si Cristina, Poveste la scara C , . Astfel, & Maciek Szczerbowski , 18 min.

Polska Road Movie (Germania, 2007), regia: Bartosz Grudziecki, 30 min.

I Love Sarah Jane (Australia, 2007), regia: Spencer Susser, 12 min.

Frozen Souls (Spania, 2006), regia: Juana Macías, 14 min.

The Uncle (Italia, 2007), regia: Duccio Chiarini, 20 min.

Marathon (Estonia, 2006), regia: Kaspar Jancis, 15 min.

A Sea of Troubles (SUA, 2007), regia: David Nordstrom 20 min.

Stefan (Romania, 2007), regia: Stanca Radu, 13 min.

Lisa (Franta, 2007), regia: Lorenzo Recio, 19 min.

Intre ziduri (Germania, 2007), regia: Ana Felicia Scutelnicu, 15 min.

When We Are Big (Olanda, 2006), regia: Eveline Ketterings, 8 min.

Joi (Romania, 2007), regia: Hadrian Marcu, 30 min.

The Lonely Bliss of Cannonball Luke (SUA, 2007), regia: Levi Abrino, 11 min.

The Man in 301 (Irlanda, 2008), regia: David Freyne, 15 min.

Portret de familie (Romania, 2006), regia: Marian Crisan, 25 min.

Dans la peau (Elvetia, 2007), regia: Zoltan Horvath, 10 min.

Camera Obscura (Franta, 2007), regia: Matthieu Buchalski, Jean-Michel Drechsler, Thierry Onillon, 8 min.

(Plictis si) Inspiratie, (Republica Moldova, 2007), regia: , 11 min.

Eels (Germania, 2006), regia: Martin Rahmlow, 17 min.

I Am Bob (Marea Britanie, 2007), regia: Donald Rice, 19 min.

Edouard in Wonderland (Franta, 2007), regia: Vincent Burgevin, 20 min.

Cleaning Lady’s Dreams (Belgia, 2007), regia: Banu Akseki, 15 min.

Trailer California Dreamin’ (Nesfarsit)


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea