Showbiz

#festival #film istoric #rasnov

Festival de Film istoric la Rasnov

Dupa o perioada tulbure de administrare privata, procese in instanta si anchete, comunitatea locala a reintrat in posesia Cetatii Rasnov in luna mai 2010.

Pana la sfarsitul lunii iulie 2010 se fac interventiile de urgenta asupra acestui monument istoric , astfel incat la inceputul lunii august Cetatea Rasnov sa isi poata redeschide portile cu ocazia celei de a II-a editii a Festivalului de Film Istoric ce se va desfasura in perioada 6 - 15 august.
 
Anul acesta se implinesc 135 de ani de la nasterea Reginei Maria a Romaniei si 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Festivalul Filmului Istoric de la Rasnov va invita la o calatorie in timp, urmarind filme despre cele doua teme istorice si cele mai noi productii de film istoric din Europa.

Atmosfera festivalului va fi intretinuta de concerte de muzica interbelica, recital de harpa celtica, lieduri ale unor compozitori romani si de un concert aniversar dedicat Reginei Maria. Perioada interbelica va fi oglindita si in expozitii de fotografie si lansari de carte pe toata perioada festivalului.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Rasnov si de Asociatia ROSENAU Turism, accesul publicului fiind gratuit. Evenimentele se vor desfasura in Cetatea Rasnovului, cinematograf si in Centrul Istoric la orasului.

Rasnovul este strans legat de istoria cinematografiei romanesti, marii regizori romani realizand aici multe dintre filmele cu tema istorica. Organizatorii isi propun "reinvierea potentialului turistic si cultural al zonei si consacrarea Rasnovului drept refugiu pentru impatimitii de istorie, arta si natura”, a declarat domnul Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea