Showbiz

Fernando Meirelles - despre proiectia lui "Blindness" la Cannes

Prima proiectie care a avut loc ieri pe croazeta de la Cannes a prilejuit si prima conferinta de presa la care au participat regizorul brazilian si actorii din distributia filmului sau, .

Meirelles si-a aratat surprinderea ca tocmai filmul sau a fost ales sa deschida cea de-a 61-a editie a Festivalului de la Cannes, considerand aceasta alegere a organizatorilor deopotriva o onoare si o presiune: "Sincer sa fiu, nu e cel mai bun film sa deschida un festival", a adaugat regizorul.

Protagonista productiei Blindness, Julianne Moore, a afirmat si ea ca situatia este "cam bizara". Intrebata cum e sa joace in Blindness , dupa ce a aparut in filmul tenebros, Children of Men/Copiii tatalui, actrita a raspuns: "Imi place apocalipsa ."

Fernando Meirelles a adus pe ecran romanul "Eseu despre orbire / Ensaio sobre una cegueira" al scriitorului portughez Jose Saramago, laureat al premiului Nobel pentru literatura pe 1998 si se pare, are sanse mari la Palme D’Or, fiind o parabola politica despre disparitia simtului moral din cadrul unei comunitati fara nume, lovita brusc de orbire.

Evident, pana la dezastru si haos nu mai este decat un pas, situatia fiind inrautatita de lupta pentru hrana, care dizolva practic orice legatura sociala intre membrii comunitatii. Julianne Moore interpreteaza rolul singurei femei care nu este atinsa de epidemie , dar pretinde ca este bolnava pentru a-si ajuta sotul doctor. Pentru Fernando Meirelles, forta povestii vine din diferitele interpretari, filosofice, politice, morale, care pot fi atribuite filmului.

TrailerBlindness


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea