Showbiz

Eurimages co-finanteaza "Concertul" lui Radu Mihaileanu

Filmul Concertul de se afla printre cele zece coproductii europene care au primit euro , din partea fondului Eurimages al Consiliului Europei.

Filmarile pentru Concertul vor debuta pe 23 mai, la Bucuresti, iar in rolurile principale vor juca , Ion Sapdaru si Ovidiu Cuncea. Concertul va fi realizat in mare parte in Romania, dar Radu Mihaileanu va mai filma o saptamana la Moscova si apoi la Paris.

Filmul spune povestea unui fost director al Teatrului Balsoi, concediat cu 25 de ani inainte, pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei , care a devenit intre timp un simplu ingrijitor in cadrul institutiei pe care o condusese inainte. Intr-o noapte, in timp ce curata biroul directorului in functie, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cante la Paris, la faimoasa sala Pleyel.

Pelicula este o tragi-comedie, care se inscrie in linia umanista a filmelor lui Radu Mihaileanu, Trahir sau Trenul vietii/ Train de vie. Concertul a obtinut, in ianuarie, cea mai mare finantare, de 1,6 milioane lei, la cea de-a doua sesiune a concursului de proiecte cinematografice din 2007 a Centrului National al Cinematografiei. Proiectul este o coproductie Castel Film/Les Productions du Tresor.

Eurimages este un fond care sustine coproductia, distributia si prezentarea cinematografiei europene. De la infiintarea sa, in 1988, Eurimages a sustinut 1200 de coproductii europene, acordand finantare in valoare totala de 355 de milioane de euro.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea