Showbiz

#batman #proces #primar #turc #oras #serial tv #the dark knight

Eroul Batman - in lupta cu orasul Batman

Oricat de ciudat ar parea, eroul are un adversar nou: Batman , orasul. Primarul unui orasel petrolifer din regiunea de sud-est a Turciei il da in judecata pe regizorul Christopher Nolan si compania Warner Bros. pentru ca s-au folosit de numele orasului pe care il conduce fara a cere permisiunea autoritatilor turce, informeaza Variety.

Printr-o pura coincidenta, eroul mascat poarta acelasi nume cu oraselul Batman, , iar primarul Huseyin Kalkan, ii acuza pe producatorii filmului Batman in lumea asta. Producatorii americani au folosit numele orasului nostru fara a cere permisiunea”, a spus revoltat primarul.

Totusi, nici un locuitor al orasului turc Batman nu poate explica de ce a durat atatia ani pana sa inceapa acest proces. Batman a aparut ca personaj de benzi desenate inca din 1939, serialul TV a debutat in 1966, iar regizorul Tim Burton l-a adus pe eroul cu capa pe ecrane in 1989.

Acuzatii aberante

Evident, faptul ca ultimul film al seriei Batman, The Dark Knight, a depasit suma de 1 miliard de dolari obtinuti din incasari joaca un rol important in decizia primarului turc.

Acesta este pregatit sa puna o serie de acuzatii in carca regizorului Christopher Nolan si a celor de la Warner Bros., care detin drepturile asupra lui Batman. Kalkan da vina pe film si pe americani pentru o serie de crime nerezolvate si o rata mare de sinucideri in randul femeilor, invocand impactul psihologic pe care l-a avut pelicula asupra locuitorilor orasului.

Acum primarul cauta dovezi prin care spune ca va demonstra ca orasul pe care il conduce este mai vechi decat legendarul personaj al lui Bob Kane.

De cealalta parte, cei de la Warner Bros. stau linistiti: “Am fost informati de aceste acuzatii prin intermediul presei, dar pana acum nu am primit nimic oficial", a afirmat un reprezentat al studiourilor WB.

Urmareste trailerul blockbuster-ului The Dark Knight, ultimul film al seriei Batman.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea