Showbiz

#adrian sitaru #festival #locarno #cristi puiu

Doua scurtmetraje romanesti in competitie la Festivalul de Film de la Locarno

Scurtmetrajele Ciobanul zburator de Catalin Musat si Fatza galbena care rade de Constantin Popescu au fost selectate in sectiunea "Leopards of Tomorrow" a Festivalului de Film de la Locarno , care va avea loc in perioada 6-16 august.

Selectia celei de-a 61-a editii a Festivalului International de Film de la Locarno, anuntata miercuri, include doua scurtmetraje romanesti, semnate de Catalin Musat si Constantin Popescu, si pelicula Mar Nero , coproductie Italia-Romania, cu Dorotheea Petre si Vlad Ivanov, in regia lui Federico Bondi , care va concura in competitia de lungmetraj.

Regizoarea Adina Pintilie va participa si ea la editia din acest an a Festivalului de la Locarno, cu scurtmetrajul Balastiera #186, selectat in sectiunea "Auteur Shorts". Adrian Sitaru, castigatorul de anul trecut al sectiunii "Leopards of Tomorrow" cu scurtmetrajul Valuri, isi va prezenta anul acesta proiectul de lungmetraj Din dragoste cu cele mai bune intentii in sectiunea "Open Doors".

De asemenea, Cristi Puiu va fi prezent la Locarno, el facand parte din juriul care va acorda Leopardul de Aur pentru cel mai bun film de debut la a 61-a editie a festivalului.

Trailer Moartea Domnului Lazarescu


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea