Showbiz

Documentarul "Podul de flori" - premiat in Germania

Documentarul de lung-metraj, , regizat de a castigat Marele Premiu pentru film documentar - "Erinnerung und Zukunft" ( Amintire si Viitor), precum si premiul goEast in memoria lui Reinhard Kämpf, la Festivalul de Film goEast din Germania, desfasurat intre 9-15 aprilie anul acesta.

Premiul "Amintire si Viitor", in valoare de 10.000 de euro promoveaza "regizori care se confrunta, in mod constructiv si critic, cu evolutiile sociale din tarile lor, aratand totodata si perspectivele de viitor".

Coproductie romano-germana, flori , a mai obtinut, in urma cu o luna, Premiul Bibliotecilor, in valoare de 6.000 de euro, si o mentiune, la editia 2008 aFestivalului international de Cinema du Reel, care a avut loc la Paris, in perioada 7-18 martie.

Documentarul lui Thomas spune povestea familiei Arhir din satul Acui, Republica Moldova, care se lupta pentru existent la granite dintre doua lumi. Costica Arhir s-a intors in sat sa lucreze pamantul si sa-si creasca cei trei copii, sotia lui munceste de patru ani in Italia ca sa stranga bani pentru educatia copiilor, pe care nu i-a vazut de cand a plecat. Cazul familiei Arhir nu este singular: peste 50% din populatia apta de munca din Republica Moldova, este plecata in strainatate.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea