Showbiz

#green planet blues #romania #ecologic #verde #sinaia #documentar

Documentare de top la Green Planet Blues

Prima editie a evenimentului cinematografic "eco" green planet blues, care va avea loc intre 17 si 19 ianuarie 2009 la Centrul International de Conferinte din Sinaia, cuprinde o selectie de documentare de zile mari, oferind publicului cinefil roman - in premiera - sansa de a viziona unele dintre cele mai premiate filme "verzi" produse in ultimii ani.

Unul dintre starurile acestei editii este Sharkwater, un documentar curajos si indraznet, recompensat cu peste 30 de premii internationale printre care Cel mai bun documentar la festivalul de la Toronto in 2006, Best in Fest la festivalul de la Palm Springs , inclus in prestigioasele Canada's Top Ten.

Saracia nu e un accident, ne spune Phillipe Diaz, regizorul filmului The End of Poverty?, unul dintre highlighturile Green Planet Blues, ci "componenta-cheie a unui mecanism de control instaurat de conchistadorii secolului XV si continuat de fiecare generatie pana in zilele noastre".

O alta premiera nationala de top este documentarul taios al jurnalistei Marie-Monique Robin, The World Acording to Monsato, care isi croieste drum prin adevarul oficial in cautarea adevarului adevarat despre Monsanto, o companie producatoare de pesticide care, in toti cei 100 de ani de existenta , a ignorat siguranta alimentara si stabilitatea mediului pentru a-si pastra suprematia pe piata mondiala de profil.

Cea mai proaspata prezenta la Green Planet Blues este documentarul regizorului grec Yorgos Avgeropoulos, Digital Cemeteries, care a avut premiera mondiala la sfarsitul lunii septembrie 2008 in cadrul Festivalului de Film de la Atena.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea