Showbiz

#romania #concert #muzica #lansare #album #depeche mode #rock

Depeche Mode au anuntat data aparitiei noului album

Legendara trupa Depeche Mode va lansa cel de-al 12-lea album de studio, in 2009, pe 21 aprilie. In acelasi an, pe 16 mai, grupul britanic va concerta pentru a 2-a oara in Romania.

In acest moment, Dave Gahan, Martin Gore si andy fletcher, membrii Depeche Mode, lucreaza la inregistrarea noului LP care va fi promovat in S.U.A de catre casa discuri EMI, desi, timp de 27 ani, trupa a fost sub egida casei Warner Music.

Membrii grupului au hotarat astfel ca EMI sa se ocupe de distribuirea albumului Depeche Mode doar pe teritoriul Statelor Unite, in timp ce Warner Music sa se ocupe de celalalte zone ale lumii. Este pentru prima data cand compania EMI va avea parte de un contract de distributie cu trupa Depeche Mode, pe plan mondial.

In cadrul turneului „ Tour of the Universe 2009” care va porni pe 10 mai, la Israel, trupa va sustine concertele pe stadioane. Vor fi astfel incluse in programa turului european, 28 de concerte, din 21 de tari.

Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii. De-a lungul unei cariere de aproape 28 ani, trupa a inregistrat 11 albume de studio, vandute in peste 75 de milioane de copii in intreaga lume.

Formatia debuteaza cu melodia „Photographic” si lanseaza primul album, intitulat „Speak and Spell”, in 1981. Urmeaza o serie de succese in ceea ce priveste materialele discografice, culminand cu deja celebrul „Violator” (1990), care contine hiturile „Personaj Jesus”, „ Enjoy the Silence ” si „Policy of Truth”.

Anii `90 au devenit pentru Depeche Mode apogeul carierei muzicale, ajungand una dintre cele mai de succes formatii din lume, albumul „Songs of Faith and Devotion”, intrand in topuri direct pe primul loc.

In 2005, Depeche Mode lanseaza si cel de-al 11-lea album, „Playing The Angel”, al carui turneu de promovare a adunat vanzari de peste 1.8 milioane de bilete in Europa. Cu aceasta ocazia, indragita trupa a ajuns pentru prima data in Romania. Pe 23 mai 2006, stadionul Lia Manoliu a primit 44.000 de fani ce si-au asteptat formatia preferata, mai bine de 2 decenii.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea