Showbiz

#public #ploaie #stadion #fani #concert #metallica #heavy metal #rock

Cronica: Metallica la Bucuresti

Concertul de aseara a celebrei trupe Metallica a fost unul memorabil pentru publicul roman, in special pentru cei care nu au reusit sa-l vada pe cel din `99.

Metallica a stat locului pe scena, mai bine de 5 minunte, in aplauze continue, dupa ce cantasera 2 ore. Publicul nu mai vroia sa-i lase pe cei 4 rockeri sa plece.

Membrii Metalica: "Bucuresti, We Love You"

„We love you, Bucuresti”, au multumit artistii pentru primirea facuta de fanii romani, cand intr-un final au reusit sa paraseasca scena.

Metallica a revenit la Bucuresti, dupa o pauza de 9 ani, intr-o zi mohorata de iulie, cand in capitala a turnat cu galeata aproape in continuu. Pe Cotroceni insa, locul in care s-a desfasurat mega-spectacolul nu a fost nici ploaie, nici vant, nici frig ci doar daruire si rock 100%.

Nimeni nu a mai bagat de seama rafalele de vant si ploaie, in special dupa ora 21, cand Hetfield, Hammett, Ulrich si Trujillo au acaparat atentia tuturor cu primele riff-uri de la „Creeping Death”, o piesa veche, din repertoriul de inceput al celor de la Metallica.

Piese precum „For Whom the Bell Tolls” si „Ride the Lightning ” au incins definitiv publicul care a fost mai apoi purtat prin cele mai cunoscute piese a celor de la Metallica, din aproape 30 ani de rock adevarat.

„`99...e prea mult timp?”, a intrabat Hetfield, complice, referindu-se la timpul care a trecut de la prima vizita in Romania. Reactia fanilor a fost pe masura, avand in vedere ca James a fost acompaniat de miile de voci pe aproape toate piesele.

Au urmat „Harvester of Sorrow”, „...And Justice for All”, „Sanitarium” si evident „Nothing Else Matters” care a adus publicul pe culmile extazului. A fost de altfel si un moment prielnic pentru Kirk Hammett de a prelua conducerea si de-a-si permite si un solo de chitara.

Desi in prima faza nici nu a vrut sa fie frontman si implicit vocal, vocea lui Hetfield a fost la inaltime, pe piese mai dure precum „ Whiplash ” cat si imnul „Fade to Black”.

Dupa ce au interpretat „Sad but True” si „One” cei 4 metalisti au „batut in retragere” spre culise dar nu au reusit de tropotul aplauzelor ce a zguduit stadionul Cotroceni. Ca atare, acestia s-au intors imediat pe scena cu o conditie insa “Sa cantati tare si sa faceti Metallica sa fie mandra de voi/ Will you sing loud and make Metallica proud of you?!”. Si apoi a urmat, inevitabil, „Seek and Destroy”.

Metallica a promis ca se intoarce la Bucuresti

Intr-un cuvant se poate spune ca misiunea Metallica a fost indeplinita. Cei 4 artisti s-au simtit super bine si doresc sa revina, rockerii romani au fost in delir si o promisiune a fost facuta: Nu vor mai trece 9 ani pana cand legendara trupa se va intoarce. “Sunt singurul care e de parere ca ar trebui sa ne vedem mai des de o data la 9 ani nenorociţi/ Is it just me who thinks we should come here more than every nine fuckin’ years?”, a tipat tobosarul Lars Ulrich .

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea