Showbiz

#cronica #date night

Cronica la Date Night

Cu siguranta multe si cu copii se vor recunoaste in protagonistii din ) care incep sa-i alerge prin Central Park, crezand ca cei doi Foster sunt cuplul care il santajeaza pe un interlop influent, interpretat cu usurinta de un Ray Liotta vopsit cu prea mult fond de ten bronzat .

Claire si Phil sunt atrasi intr-un sir de aventuri imprevizibile (curse nebunesti cu masini de lux “imprumutate”, intrari prin date night efractie , furt de identitate, dansuri la bara intr-un club de striptease) in incercarea de a scapa de urmaritori si de afla cine si de ce vrea sa-i omoare, devenind, macar pentru cateva ore, un fel de dl. si dna. Smith (poate nu la fel de sexy, dar mult mai amuzanti).

Date Night, chiar daca nu este una dintre cele mai reusite comedii, rade de insasi chintesenta societatii americane – familia hipnotizata si amanetata unui stil de viata atat de binecunoscut tuturor.

Scenariul nu este punctul forte al lui Date Night (multe secvente si majoritatea dialogurilor sunt puse parca pe repeat, iar personajele abia conturate sunt si ele imprumutate din deja cunoscutul “folclor” al comediilor americane), dar Tina Fey si Steve Carell reusesc sa imprime filmului o oarecare stralucire, demonstrand ca nu degeaba sunt considerati unii dintre cei mai buni comedieni din industria cinematografica de dincolo de ocean.

Asa cum veti vedea si dupa afisarea genericului (va sfatuiesc sa nu parasiti sala de cinema dupa ultimul cadru al filmului), Fey si Carell au improvizat in mare parte a timpului, jongland comic cu dialogurile seci ale personajelor pe care le interpreteaza.

date nightDate Night beneficiaza de aparitiile scurte (probabil un fel de favoruri pentru regizorul Shawn Levy), dar picante ale unei intregi liste de celebritati: de la Mark Wahlberg (care se faleste in toate scenele cu pectoralii sai, asemeni lui Matthew McConaughey in orice film in care apare) pana la Ray Liotta in rolul mafiotului bronzat un picut cam mult sau James Franco si Mila Kunis, care sunt aproape convingatori in hainele si tatuajele de mici infractori cu principii etice. De laudat este William Fitchner (Crash, The Longest Yard, The Dark Knight) in postura unui procuror pervers si corupt care cara dupa el o matura.

Regizorul Shawn Levy imbina decent comedia si actiunea in Date Night, iar rezultatul final, chiar daca nu este spectaculos, dar nici plictisitor, va smulge cateva rasete.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea