Showbiz

#the lightkeepers #richard dreyfuss #dragoste #drama #cronica de film

Cronica de film: The Lightkeepers - Si misoginii se mai indragostesc... cateodata

Ce se intampla cand doi misogini se intalnesc intr-un loc uitat de lume? Cum se impaca ei cu femeile care locuiesc la o aruncatura de bat de ei? Ce se intampla cand incep sa fie sagetati de zeul Cupidon ? Iata cateva dintre intrebarile pe care si le pune The Lightkeepers, noul film al lui Daniel Adams.

Suntem in 1912. Intr-un colt de plaja de pe coasta estica a Statelor Unite, Seth Atkins (Richard Dreyfuss), un batran misogin si incapatanat pe deasupra, duce de ani buni o viata solitara, pazind un far. Satul de toanele lui Seth, ajutorul acestuia isi da demisia, lansandu-l sa se descurce singur cu intretinerea farului.

The LightkeepersSoarta face ca a doua zi, un tanar misterios, pe numele sau John Brown (Tom Wisdom), sa fie adus la mal de apele marii. Incapabil sa-si aminteasca pe ce vas fusese, ori in ce port se imbarcase, John ramane la far, devenind asistentul neoficial al lui Seth. Atkins descopera ca si Brown „iubeste” femeile la fel de mult ca si el.

Linistea celor doi este tulburata de venirea a doua femei, care isi petrec vacanta de vara intr-o casuta din apropiere: Ruth Graham (Mamie Grummer), o tanara aristocrata si Emeline Bascom (Blythe Danner), menajera ei. Juramantul nescris al celor doi paznici ai farului incepe sa se clatine. John se simte atras de Ruth, iar Emeline se dovedeste a fi chiar sotia morocanosului Seth.

Cu The Lightkeepers, scenaristul si regizorul Daniel Adams, incearca sa impuna cinefililor un nou gen cinematografic, eastern-ul. Dupa cum spune si titlul, eastern-ul se doreste a fi transpunerea westernului pe coastele estice ale Statelor Unite, locul faimosilor cowboy fiind luat de capitanii de marina. De altfel, Adams include acest film intr-o trilogie , inceputa in 2008 cu Golden Boys, in care cineastul infatiseaza viata din Cape Cod de dinaintea Primului Razboi Mondial.

The Lightkeepers Personajul interpretat de Richard Dreyfuss mi-a adus aminte cumva de unul dintre pensionarii carcotasi din serialul Muppets . De altfel, rolul lui Dreyfuss din The Lightkeepers pare a fi o prelungire a celui pe care acesta l-a avut in My Life In Ruins, comedia romantica care a rulat la noi in urma cu un an. Mai hatru, mai adorabil, mai profund decat in My Life in Ruins, Richard Dreyfuss reuseste sa faca un rol bun.

Dupa ce l-am vazut in The Boat That Rocked in rolul misteriosului DJ de la miezul noptii, Tom Wisdom are de aceasta data parte de un rol mai maricel. Impiedicat, amuzant, cinic pe alocuri si totusi sarmant, Tom Wisdom te cucereste imediat.

Am vazut in filmul lui Daniel Adams un soi de protest subtil fata de puhoiul de filme care tinde sa substituie trairile umane cu explozii, limbaj suburban si efecte speciale nemaivazute.

The LightkeepersThe Lightkeepers este o dovada ca inca se mai pot face filme ce surprind impecabil sentimentele oamenilor, ca robotizarea, digitalizarea nu a inghitit (inca) toata cinematografia. Din pacate, poate si din cauza faptului nu este prea comercial, filmul nu va rezista prea mult in cinematografele noastre, insa cu siguranta se va regasi cat de curand in grila de programe de la Hallmark.

Mergem sa vedem The Lightkeeper?

The Lightkeeper este filmul la care este musai sa mergi impreuna cu familia. Este o pelicula care te va convinge ca in ciuda aparentelor romantismul nu va fi nicioadata desuet.

Urmareste mai jos trailerul filmului The Lightkeepers:



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea