Showbiz

Cristian Mungiu si Adrian Sitaru - la Festivalul Maremetraggio

Tineri cineasti romani din "noul val", printre care Thomas Ciulei , Bogdan Mustata, Tudor Voican, Cristian Mungiu, Radu Jude, Adrian Sitaru si Iulia Rugina vor fi prezenti la Festivalul Maremetraggio, ce se va desfasura intre 27 iunie si 5 iulie la Trieste, Italia.

Pentru editia din acest an, a IX-a, organizatorii au obtinut patronajul UNESCO si al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru un eveniment special, intitulat "Focus asupra Romaniei", precum si sprijinul Institutului Cultural Roman si al Accademia di Romania.

Serata dedicata mesei rotunde cu participantii romani va avea loc vineri, 27 iunie 2008, va fi moderata de prof. Manuela Cernat si ii va avea ca invitati de onoare pe ambasadorii roman in Italia si italian in Romania.

Dintre filmele regizorilor romani care vor fi proiectate, unele vor participa in competitia pentru premiile festivalului, asa cum este cazul filmului Valuri de Adrian Sitaru, care concureaza in sectiunea de scurtmetraje.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea