Showbiz

#critici #laudat #adjectiv #politist #amintiri din epoca de aur #festival de film #cannes #cristian mungiu #corneliu porumboiu

Corneliu Porumboiu - mai bun decat Pedro Almodovar

Inca un film romanesc aplaudat la Cannes. Filmul regizorului roman Corneliu Porumboiu , "Politist. Adjectiv " este mai bine vazut de criticii de pe croazeta decat " Los abrazos rotos / Broken Embraces " al spaniolului Pedro Almodovar.

Criticul Wesley Morris de la publicatia americana Boston Globe a laudat pelicula lui Porumboiu, dar si pe cea a lui Cristian Mungiu, Amintiri din epoca de aur. Cele doua filme concureaza la Cannes in sectiunea Un Certain Regard.

Filmul este cea mai eficienta cale de a explica originalitatea regizorilor romani. In acelasi film, ei reusesc sa impleteasca tragedia cu comedia, fara ca totul sa para exagerat. Filmele lor sunt facute intr-un stil lipsit aproape total de expresie, apropiat de viata reala, dar care se largeste suficient de mult pentru a incorpora melodrama, polemicile si batjocura”, scrie Morris.

Criticul american apreciaza si mai mult filmul, in aparenta politist, al lui Corneliu Porumboiu, mergand pana la a afirma ca il prefera oricand peliculei lui Pedro Almodovar, Los abrazos rotos, cu Penelope Cruz.

Diferenta este ca Almodovar foloseste explicatia ca mijloc pentru a salva un final mai degraba monoton. La Porumboiu, dialogul deschide larg orizontul filmului si il ridica la maretie… Daca ar fi dupa mine, as da filmul lui Almodovar pe cel al lui Porumboiu fara ezitare", conchide Wesley Morris.

Filmele romanesti prezente la Cannes 2009 au mai fost laudate si de delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Fremaux, dar si de publicatii importante din Franta, precum Le Monde sau Le Figaro.

Urmareste un material video din filmul Politist.Adjectiv regizat de Corneliu Porumboiu, cu Dragos Bucur si Vlad Ivanov in rolurile principale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea