Showbiz

#danny boyle #mumbai #fundatie #caritate #bani #dev patel #slumdog millionaire

Copiii din Mumbai primesc 747.500 de dolari din incasarile Slumdog

Regizorul Danny Boyle si restul echipei de productie a filmului slumdog millionaire – marele castigator al premiilor Oscar de anul acesta –  au donat 747.500 de dolari unei organizatii caritabile din Mumbai, scire femalefirst.co.uk.

Sfertul de milion de dolari a fost trimis catre fundatia Plan, o organizatie internationala care se ocupa de drepturile copiilor in India inca din 1979. Scopul donatiei consta in educarea a peste 5 mii de copii in urmatorii cinic ani.

Intr-un comunicat de presa, regizorul Danny Boyle a declarat: "Dupa ce ne-am bucurat de toata ospitalitatea oamenilor din Mumbai, este si normal sa restituim o parte din succesul filmului in unele zone ale orasului, acolo unde acesti bani chiar pot sa schimbe vietile unor copii."

In Slumdog Millionaire il intalnim pe Jamal (Dev Patel), un pusti crescut pe strazile Mumbai-ului, care participa la varianta indiana a concursului Vrei sa fii milionar? El raspunde corect la toate intrebarile, facandu-i pe organizatorii concursului sa creada ca triseaza. Este un geniu? Are noroc? Sau este vorba de destin?

Cu un buget de numai 15 milioane de dolari, Slumdog Millionaire a reusit sa incaseze aproape 327 de milioane in lumea intreaga. Filmul a obtinut patru premii Globul de Aur si opt statuete Oscar, inclusive pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor.

Urmareste trailerul filmului Slumdog Millionaire

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul de Cinema

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea