Showbiz

Continua Zilele Filmului Romanesc la TIFF

Cineastii romani care au facut anul acesta furori la Cannes vin azi la TIFF! Vineri, 6 iunie, in cea de-a doua zi dedicata Filmului Romanesc, va puteti intalni la Cluj cu filme eveniment si invitati de marca.

In premiera in Romania, cinefilii vor putea viziona Megatron, in regia lui Marian Crisan, proaspatul castigator al Palme d’Or-ului pentru scurt metraj. Nu trebuie sa ratati sub nicio forma proiectia programata la Teatrul National, de la ora 20.30, mai ales ca la proiectie vor fi prezenti regizorul Marian Crisan si cu producatoarea filmului, Anca Puiu.

Megatron precede prezentarea in premiera a celui de-al treilea lung metraj semnat de si Razvan Radulescu si directorul de imagine Tudor Lucaciu.

Tot vineri, 6 iunie, vor fi proiectate mai multe calupuri de scurtmetraje, atat autohtone, cat si din Republica Moldova. La cinema Victoria, de la orele 10.00 si 12.30, sunt programate doua astfel de calupuri de scurt metraje romanesti, printre care se afla O zi buna de plaja , regia Bogdan Mustata (Ursul de Aur, Berlin 2008), Stefan, regia Stanca Radu (Marele Premiu la Festivalul CineMAiubit 2007 si Cel mai bun film romanesc din Competitia Festivalului NexT 2008) sau Venetia (regia Florin Piersic jr .).

Un alt punct de interes al zilei de vineri este seria de evenimente reunite sub numele Focus Moldova. TIFF 2008 v-a pregatit trei serii de scurt metraje extrem de interesante din Republica Moldova. Fanii genului se vor putea delecta, de exemplu, cu retrospectivele (scurt metraje ca Sasa, Grisa si Ion, Cand se stinge lumina si Inspiratie) si Pavel Braila (Shoes for Europe, Baron’s Hill, Eurolines Catering or Homesick ), programate la Cinema Victoria, de la ora 19.30. Alte doua serii de scurt metraje din Republica Moldova pot fi vizionate la Cinema Arta (ora 20.00) si la Galeria Muzeului de Arta (ora 12.00).

Seria manifestarilor Focus Moldova se va pe ritmuri incendiare. Fanii rock-ului alternativ cu influente punk sunt asteptati la ora 21.00, la concertul Gandul Matei. Trupa va oferi, la Meeting Point TIFF ( ), o mostra de muzica basarabeana contemporana.

Trailer Boogie


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea