Showbiz

#premiile cesar #6 nominalizari #radu mihaileanu #concertul

"Concertul" lui Radu Mihaileanu a primit 6 nominalizari la Premiile Cesar

Ultimul film al regizorului Radu Mihaileanu , Concertul, a obtinut sase nominalizari la , echivalentul Oscarurilor industriei de film din Franta.

Lungmetrajul a primit nominalizari pentru “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor”, “cel mai bun scenariu original”, “cea mai buna muzica”, “cel mai bun sunet” si “cel mai bun montaj ”, anunta AFP.

Concertul spune povestea unui fost director al prestigiosului teatru Bolsoi din Moscova, concediat cu un sfert de secol in urma pentru ca refuzase sa se desparta de interpretii sai evrei; acum acesta isi duce zilele in acelasi teatru, unde este un simplu ingrijitor. Pana intr-o noapte, cand, in timp ce sterge de praf biroul directorului, pune mana pe un fax prin care orchestra rusa este invitata la Paris pentru a canta in celebra sala de concerte Pleyel.

Pelicula a fost filmata in Romania, dar si la Moscova si Paris si a avut un buget de 21 de milioane de dolari. Concertul a avut succes si in Romania, fiind unul dintre cele mai vizionate filme romanesti din 2009, cu aproape 16 mii de spectatori.

Decernarea premiilor Cesar va avea loc pe 27 februarie.

Urmareste trailerul filmului Concertul:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea