Showbiz

#film #concertul #radu mihaileanu #premiu #oscarul italian

"Concertul" lui Radu Mihaileanu a luat Oscarul italian

Pelicula Concertul a regizorului Radu Mihaileanu , a castigat la categoria “Cel mai bun film din Uniunea Europeana”, in cadrul premiilor David di Donatello 2010. Ceremonia de desemnare a premiilor David di Donatello, echivalentul italian al Oscarurilor, a avut loc sambata, la Roma.

Este cel de-al doilea premiu David di Donatello castigat de Radu Mihaileanu in cariera sa. Regizorul de origine romana stabilit in prezentla Paris a mai castigat un trofeu in 1999 pentru filmul Train de Vie.

Comedia dramatica Concertul spune povestea unui fost director al prestigiosului teatru Bolsoi din Moscova, concediat cu un sfert de secol in urma pentru ca refuzase sa se desparta de interpretii sai evrei ; acum acesta isi duce zilele in acelasi teatru, unde este un simplu ingrijitor. Pana intr-o noapte, cand, in timp ce sterge de praf biroul directorului, pune mana pe un fax prin care orchestra rusa este invitata la Paris pentru a canta in celebra sala de concerte Pleyel.

Pelicula a fost filmata in Romania, dar si la Moscova si Paris si a avut un buget de 21 de milioane de dolari. O cronica a acestui film poate fi citita AICI.

Concertul (trailer)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea