Showbiz

Competitie de scurtmetraje TCM Classic Shorts

A debutat cea de-a noua editie a competitiei de scurtmetraje TCM Classic Shorts, iar cineastii care doresc sa participe la concursul organizat de canalul TV TCM la Londra, se pot inscrie cu filme recente, realizate dupa luna septembrie 2007, pana la data de 1 august 2008.

Filmele de scurtmetraj inscrise in TCM Classic Shorts trebuie sa aiba maxim 20 de minute si sa nu fi fost difuzate la televizor. Pana la data de 1 octombrie 2008 , un juriu international va alege sase pelicule finaliste , iar primele trei filme clasate vor fi recompensate cu premii in valoare de 10.000 de lire sterline. Juriul de anul acesta include nume mari din lumea filmului, precum Wolfgang Petersen, Istvan Szabo, Agnieszka Holland, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, James Franco, Nick Goldsmith si Garth Jennings.

Formularele de inscriere, precum si mai multe detalii despre concurs, sunt disponibile pe www.tcmclassicshorts.com.

Cele sase scurtmetraje finaliste vor fi proiectate in cadrul unei ceremonii, in luna octombrie, la Londra. Cei sase realizatori finalisti vor beneficia de expunerea filmelor in toate teritoriile TCM EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), fapt ce face aceasta competitie sa fie una dintre cele mai valoroase in acest moment.

De-alungul celor noua editii ale competitiei au fost descoperite cateva talente remarcabile, unii dintre regizorii castigatori fiind premiati ulterior si in cadrul prestigiosului festival BAFTA. Pelicula castigatoare de anul trecut, A Bout de Truffe, de Tom Tagholm, a castigat si locul intai la Festivalul de Film Raindance, cel mai mare festival de film independent din Marea Britanie.

TCM (Turner Classic Movies) este un canal de filme, parte a Time Warner Group, transmis digital, prin cablu si satelit, care emite 24 de ore din 24. S-a lansat in Statele Unite al Americii in 1994 si in 1999 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea