Showbiz

#opus dei #franco #film #cinema #codul lui da vinci #ingeri si demoni #roland joffe

Codul lui Da Vinci combatut intr-un nou film despre secta secreta Opus Dei

Un nou film despre secta catolica Opus Dei este anuntat ca va iesi curand pe piata, informeaza independent.co.uk.

Spre deosebire de Codul lui Da Vinci sau Ingeri si Demoni in care controversata secta nu era prezentata intr-o lumina prea favorabila pentru membri ei, este posbil ca noua productie There Be Dragons sa influenteze pozitiv opinia publica in ceea ce priveste aceasta secta religioasa.

Pelicula va fi semnata de regizorul britanic Roland Joffe cunoscut pentru filmul Misiunea (1986), o alta productie cu subiect religios in care era tratata actiunea de crestinare a Braziliei de catre calugarii iezuiti.

Pentru realizarea filmului despre secta secreta Opus Dei, producatorii s-au documentat chiar din arhivele puse la dispozitie de importanti reprezentanti ai sectei.

"Echipa cineastilor ne-a cerut ajutorul in strangerea informatiilor, iar noi le-am oferit accesul la documentele necesare. Acesta a fost inceputul, dar si sfarsitul colaborarii noastre la acest film", a declarat Luis Gordon, fostul ofiter de presa al organizatiei Opus Dei. De asemenea, Opus Dei a negat informatiile potrivit carora ar fi finantat acest proiect cinematografic.

There Be Dragons are ca subiect viata si miracolele infaptuite de Maria Escriva de Balaguer care a infiintat Opus Dei in 1928. In timpul dictaturii lui Franco, ordinul a capatat o amploare destul de mare si, chiar, si in zilele noastre, numeroase personalitati din viata publica si politica a Spaniei fac parte din aceasta secta. De asemenea, in 2002, la cererea a numerosi arhiepiscopi din lumea intreaga, papa Ioan Paul al II-lea l-a canonizat pe Maria Escriva de Balaguer.

In prezent, se estimeaza ca 87.000 de persoane din lumea intreaga au devenit adepti ai acestei secte cu practici ramase inca secrete.

Urmareste trailerul filmului Misiunea:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea